De kwekerij

Evolutie van onze kwekerij: 4 generaties op rij

De kwekerij werd opgericht door mijn overgrootvader, Odilon De Groote. Hij hield zich vooral bezig met fruitbomen en deed ook aan landbouw. Zijn kwekerij werd overgenomen door zijn zoons Gaston (mijn grootvader) en Gerard De Groote. Samen kweekten ze fruit- en bosbomen en was ook de landbouw nog deel van hun bedrijf. Daarnaast verdienden ze hun boterham met het snoeien en onderhouden van particuliere tuinen.

De zoon van Gaston, André (mijn vader) breidde de kwekerij en het assortiment planten uit. Hij teelde fruit-, bos- en sierbomen, sierconiferen, haagplanten en rozen en verzorgde kleine tuinwerken. Ikzelf nam de zaak van mijn vader bijna dertig jaar geleden over en breidde ze flink uit. Wij telen momenteel laan- en sierbomen, coniferen en haagplanten en zijn een handelskwekerij met in- en verkoop van bomen in binnen- en buitenland.

We zijn gespecialiseerd in alle soorten vormbomen: leibomen, dakbomen, solitaire bomen, haagpanelen en vormconiferen. Daarnaast zijn bladhoudende bomen ook onze specialiteit. In de toekomst willen we ons toeleggen op een nog groter assortiment bladhoudende bomen (privacytuinen), natuurlijke afgewerkte haagpanelen en leibomen in pot voor de zomerverkoop en toelevering aan tuincentra.

 Persartikelen over Boomkwekerijk Wim De Groote

Bomen Op Maat 

Dakboom : Sierpeer

Goed In Vorm


Astridstraat 66 - 9620 Zottegem degrootewim@telenet.be - 09/360.20.46
© 2017